Professionel alkoholbehandling udenfor normal arbejdstid

Hvis man oplever problemer med alkohol og de negative konsekvenser af ens alkoholforbrug bliver større og større, så er der god hjælp at hente. Et alkoholmisbrug rammer hvert år mange tusinde danskere og sundhedsstyrelsen anslår at ca. 585.000 danskere har et skadeligt forbrug af alkohol. Et misbrug af alkohol eller andre stoffer vil som udgangspunkt aldrig gå over af sig selv og vil være et behandlingskrævende problem. Alkoholproblemer kommer ofte gennem et stigende forbrug over mange år og det er som regel altid de pårørende til en alkoholiker, der opdager misbruget længe før misbrugeren selv gør.

Hvornår er der brug for hjælp?

Man er afhængig af alkohol og har brug for behandling, hvis man opfylder tre eller flere af nedenstående diagnostiske kriterier i mindst én måned, eller gentagne gange indenfor det seneste år:

 

  • Når man oplever at have trang til at indtage alkohol.
  • Når man har svækket evne til at styre indtagelsen og svært ved at sætte alkoholforbruget ned.
  • Når man oplever abstinenser eller indtager alkohol for at undgå symptomer.
  • Når man oplever toleransudvikling, og skal drikke mere alkohol for at opnå den samme virkning som tidligere.
  • Når alkoholen får en mere og mere dominerende rolle i ens liv med hensyn til prioritering og tidsforbrug.
  • fortsat drikkeri af alkohol selv om man har erkendt problemet, og ved, at det skader en selv, ens familie og pårørende.

 

Få alkoholbehandling udenfor normal arbejdstid

En intensiv alkoholbehandling vil være det der giver de bedste muligheder for at komme ud af et misbrug, men det behøver at betyde at man skal sætte alt andet på ”stand by” samtidig med man er i behandling. En ambulant behandling kan godt foregå udenfor normal arbejdstid og det kan faktisk have mange positive ting med sig. Det viser sig faktisk at en alkoholbehandling der griber så lidt som mulig ind i ens hverdag har en stor positiv effekt for rigtig mange klienter. For det første giver det mulighed for at kunne blive hjemme ved familien i vante omgivelser og så kan man også fortsat passe sit arbejde, hvilket naturligvis også har en stor betydning for både fritid og økonomi. Læs mere her.

 

Anonym alkoholbehandling i trygge rammer

Ved at vælge en ambulant behandling udenfor normal arbejdstid vil det også være noget nemmere at være anonym, hvilket mange klienter foretrækker. Det er aldrig sjovt at have et alkoholmisbrug og det kan være meget tabubelagt mange steder. Derfor kan det være vigtigt at finde en behandling med nogle trygge rammer, hvor man kan være anonym, da det hjælper til en bedre behandling hvis klienten har tillid til at åbne sig helt op omkring sit misbrug.