Ølbrygning er en livsstil

 Når først man har prøvet at brygge så er det ikke noget man stopper med igen. Jeg ved ikke om du har prøvet at smage en god hjemmebrygget øl. Hvis ikke du har haft den fornemmelse, så synes jeg klart du skal prøve at brygge selv. Hvis ikke du har prøvet at smage øl fra et mikrobryggeri, så kan jeg anbefale dig at starte der. Øl fra et mikrobryggeri er fremstillet på samme måde som du vil gøre hjemme ved dig selv. 

Hjemmebrygget øl er godt

Øl man selv brygger fremstilles på den helt samme måde som øl fra mikrobryggerier. Du køber nogle råvarer til ølbrygning her https://box2brew.dk/. Derefter så skal du have lavet en opskrift. Det kan være en god idé at tage udgangspunkt i en færdig opskrift den første gang med brygget. Når man vælger en opskrift andre har lavet, så ved man opskriften er gennemprøvet, og det er ikke det du går fejl i byen af så.  Når så har valgt den øl du gerne vil lave. 

Hvad skal du gøre

Du skal går ind på hjemmesiden https://brewlex.dk/ – Her finder du masser af råd og vejledning til hvordan man rent faktisk brygger. Du finder også beskrivelser af hvordan de forskellige stilarter indenfor øl er sammen sat. Der er stor forskel både på sammensætningen af råvarer, men der er også stor forskel på den metode man bruger når man brygger de forskellige stilarter. 

Hvis du ikke har mod på at brygge din egen øl helt alene, men alligevel har lyst til at komme i gang med det. Prøv at snak med noget venner eller familie. Der er typisk rigtig mange der går med sådan en drøm, så det skulle være underligt hvis ikke du kender den der også har lyst til at komme i gang med at brygge. Når i så har fundet sammen, så skal i have fundet noget brygudstyr. Her kan det være muligt at fundet noget brugt, men hvis man ikke lige kan det, så finder der også mange forskellige steder på nettet hvor man finder brygudstyr til en rimelig pris. Det gælder ikke om at bruge så meget som muligt, men om at købe så lidt som muligt til det første bryg. Når man har brygget nole gange, så kan man aldrig købe nogle flere ting der kan gære det hele lettere at brygge. Når det meget lettere at bruge nogle penge når man ved at ølbrygning er den hobby som man har gået og ønsket at have.

Hvis du også har fået lyst til at brygge øl, så se at kom i gang, for jo længere du venter, jo længere går der ingen du smager dit eget hjemmebrygget øl.