Køb af grus: 4 tips til køb af grus

Står du og skal lave projekter i haven eller andre steder, så kan det være, at du skal bruge noget grus. Men der findes mange forskellige typer grus, og kender du ikke meget til dette materiale, så får du her 4 tips til, hvilken type grus du skal købe, når du skal i gang med dit projekt.

1. Anlæg din indkørsel med grus

Det kan være virkelig rart at have en indkørsel på sin egen grund, så bilen ikke står på vejen og fylder, og så du lidt bedre for eksempel kan holde øje med din bil. Og du kan faktisk med fordel bruge grus til at anlægge indkørslen. Det skal gøres i flere trin og med lag af forskelligt grus, men på den måde kan du få en enormt stabil indkørsel, der ikke bliver slidt så hurtigt af, at du kører ind og ud med din bil. For at få den mest stabile indkørsel, skal du både bruge bundsikringsgrus, stabilgrus og afretningsgrus, hvorefter du så kan toppe indkørslen af med enten fliser eller sten efter eget ønske.

2. Brug grus til fine stisystemer i haven

På samme måde som du kan bruge grus til at lave en indkørsel, kan du også bruge det til at lave stisystemer i din have, så du får nogle fine veje igennem det grønne. Det kan gøres med færre former for grus end til indkørslen, for eksempel kan du nøjes med udelukkende at bruge perlegrus. Det kan dog være en god idé at lave sider på stierne, så du ikke ender med at have perlegrus i hele haven, for det har det med at brede sig lidt. Gør du det på denne måde, skal du kun grave 4-6 cm ned, så du slipper for det helt store anlægsarbejde.

3. Grus kan bruges til pudsning af facaden

Vil du gerne ordne facaden på dit hus, kan du også bruge grus til formålet. Der findes nemlig en type grus, der hedder pudse muregrus, som er perfekt til netop det. Denne type grus er noget finere end andre typer grus, så du kan bruge den i mørtelblandinger. Den giver et finere udtryk end grovere grus, så du får en meget mere ensartet overflade, når du er færdig med at pudse husmuren op. Pudse muregrus kan også bruges til for eksempel at pudse sokler op.

4. Find grus til dit støbeprojekt

Skal du støbe en konstruktion, kan du med fordel få fingrene i noget grus, da det også fungerer rigtig godt til det. Den type grus, du skal bruge til at støbe af, kaldes støbemix eller ærtegrus, og det er i størrelsen 0-16 mm. Det består udover grus også af sand og småsten, og det er meget let at arbejde med.

Vil du vide mere om grus, hvor meget du skal bruge, og hvad det koster, så kan du læse meget mere om grus her, hvor du også kan læse mere om de forskellige typer, og hvor du kan bestille grus henne.