Hvorfor skal man lave varmepumpe serviceeftersyn?

Uanset om du ejer en luft til luft, luft til vand eller jord til vand varmepumpe, så er det selvfølgelig rigtigt vigtigt at du sørger for at vedligeholde den ordentligt. Og dette vil i langt de fleste tilfælde være ensbetydende med regelmæssige varmepumpe serviceeftersyn. Det anbefales nemlig bestemt ikke at springe serviceeftersynene over. Her er hvorfor.

1. Loven kræver det

Ja, sådan forholder det sig faktisk hvis du ejer en varmepumpe med over 1 kilo kølemiddel. Den danske lovgivning kræver nemlig, at alle varmepumper der opfylder denne betingelse skal udsættes for et serviceeftersyn én gang om året. Og dette vil i langt de fleste tilfælde betyde luft til vand og jord til vand varmepumper, der jo netop er betydeligt større end de fleste luft til luft varmepumper. Men der er faktisk også et par andre gode grunde til at bestille  varmepumpe serviceeftersyn.

2. Din varmepumpe vil holde længere

Ved at give din varmepumpe et professionelt eftersyn med jævne mellemrum, så vil du nu have gjort rigtigt meget for at forlænge varmepumpens levetid. En erfaren tekniker vil jo netop kunne opdage eventuelle problemer, skader og fejl i god tid, så de kan blive repareret. Og dette betyder naturligvis at din varmepumpe igen vil være i topform, og klar til at holde i endnu længere tid. Og den gode nyhed er, at det ikke engang behøver koste en formue at få tjekket din varmepumpe. Prøv bare at klikke på det følgende link for at se, hvor billigt der rent faktisk kan være at give din varmepumpe lidt hårdt tiltrængt varmepumpe service.

3. Du sparer penge

Selvom et varmepumpe serviceeftersyn naturligvis ikke er gratis, så vil du faktisk i det lange løb ende med at spare en hel del penge ved at bestille et serviceeftersyn. For med et varmepumpe serviceeftersyn, så vil du nemlig for det første kunne undgå at din pumpe udvikler alvorlige fejl – der i værste fald kan ende med, at du bliver nødt til at udskifte varmepumpen. Derudover vil en varmepumpe i dårlig stand også sluge langt mere strøm end en velfungerende pumpe, hvilket naturligvis vil kunne mærkes på strømregningen. Blot endnu en god grund til at tage dine serviceeftersyn alvorligt.

4. Du får et bedre indeklima

Det siger måske sig selv, men hvis du springer dine varmepumpe serviceeftersyn over, så vil du som nævnt ovenfor risikere at din varmepumpe ikke fungerer som den skal. Og dette vil naturligvis påvirke selve den måde varmepumpen fungerer på. Din defekte varmepumpe vil nu ikke være i stand til at opvarme din bolig ordentligt, hvilket vil være årsag til et markant ringere indeklima – og dette går jo imod selve formålet med i det hele taget at anskaffe sig en varmepumpe.

5. Du risikerer at skulle leve med dårlig lugt

Sidst men ikke mindst, så vil selv den dyreste varmepumpe desværre ende med at skulle behøve en grundig rensning. Det er nemlig ikke alle dele på varmepumpen, som du selv kan håndtere at rengøre. Og hvis der går tid nok, så kan din varmepumpe faktisk blive så snavset at den begynder at lugte dårligt. Så hvis du har en ildelugtende varmepumpe, mon ikke det er på tide at få bestilt et varmepumpe serviceeftersyn?