Hvordan renser man et whiteboard? 4 tips

Rigtig mange skoler, institutioner, kontorer og andre arbejdspladser har et eller flere whiteboards hængende, for de er rigtig smarte at have for eksempel i mødelokaler eller lignende, så du nemt kan skrive noget op eller planlægge sammen med andre. Men et whiteboard bliver hurtigt en smule nusset at se på, og derfor får du her 4 tips til at rense dit whiteboard.

1. Brug tavlevisker til whiteboard jævnligt

En af de nemmeste måder, du kan rense dit whiteboard på, er ved at bruge en tavlevisker, ligeså snart du er færdig med at bruge dit whiteboard. Du kender helt sikkert allerede den lille magnetiske tavlevisker, der sidder fast på de fleste whiteboards, og det er netop den, du bruger til nemt at viske tavlen ren efter brug. Mangler du en tavlevisker, kan du finde den hos display.dk, hvor de har flere forskellige tavleviskere, så du selv kan finde den, der passer bedst til dig og dit whiteboard.

2. Husk at skifte måtten på tavleviskeren

Har du allerede en tavlevisker til whiteboard, men oplever du, at den er blevet mindre effektiv med tiden, er det nok på tide at skifte måtten på den. Måtten i bunden bliver nemlig slidt, når den er blevet brugt i en periode, og det kan gøre, at du i stedet for at viske tavlen ren bare kommer til at tvære whiteboard marker ud på tavlen, og så er du lige vidt. Du kan heldigvis nemt købe refills til tavlevisker til whiteboard, og for eksempel kan du finde refills billigt og i pakker med flere styks på display.dk, så du altid har en refill ved hånden, når du har brug for den.

3. Brug eventuelt rensevæske til whiteboard

Er dit whiteboard plaget af genstridigt snavs eller tusch, der ikke vil gå af, skal du nok have fat i nogle lidt skrappere midler. Her kan du med fordel benytte dig af rensevæske, der er lavet specifikt til whiteboard. Den kan især være god, hvis din tavlevisker ikke kan tage alt det tusch, der sidder på dit whiteboard, for det kan sørge for, at din tavle kommer helt tilbage til udgangspunktet og bliver helt hvid igen, så den endnu engang er klar til at blive skrevet eller tegnet på.

4. Lad være at bruge sprit

Hvis du har pletter, der virkelig er genstridige, og du ikke har rensevæske til whiteboard på hånden, kan du sikkert blive fristet til at bruge sprit eller andre hårde rengøringsmidler – men det kan faktisk gøre mere skade end gavn. Sprit kan nemlig beskadige overfladen på dit whiteboard, så du ikke længere kan bruge det.

Er du kommet til at bruge sprit på dit whiteboard, eller kan du af andre grunde ikke bruge det mere, så er der hjælp at hente. Køb whiteboard her hos display.dk, hvor du finder et bredt udvalg af tavler i forskellige udformninger, så du for eksempel kan få et whiteboard, der kan foldes ud, stativ til whiteboard, whiteboard med linjering/kvadrering og meget andet.