Hvordan holder du dit kæledyr sundt?

Har din hund eller kat også et godt og sundt liv?

De fleste kæledyr udsættes ofte for forskellige former for sundhedsfarlige parasitter, der kompromittere dyrets sundhed. Parasitter som lopper, flåter eller orm er ofte de mest almindelige parasitter på kæledyr heriblandt specielt hunde og katte. Det kræver dog en vis opmærksomhed fra dyrenes ejere for at vurdere, om der er tale om disse parasitter. Eksempelvis er ekstraordinær kløen hos dyret eller vægttab og feber et tegn på henholdsvis lopper eller flåter. Dermed er det nødvendigt hele tiden at vurdere om dyret er sundt og opfører sig, som det plejer. Hvis ikke kan det være en god ide at kontakte en dyrelæge for at vurdere, hvilken slags behandling der ville være værd at foretrække.

Få et sundt kæledyr med den rette behandling

Lopper, flåter og orm kræver forskellige behandlingsmetoder. Det kan være svært at overskue, hvilken behandling der skal benyttes til hvilke parasitter. Derfor kommer her en guide til behandling af orme, lopper og flåter, så din hund og/eller kat kan forblive sund:

  • Når du forsøger at fjerne lopper, skal du være opmærksom på, at det kun er ca. 5 % af lopperne du fjerne, da resten af loppen ses i form af æg, larver og pupper. Derfor er det nødvendigt at benytte et loppemiddel for at komme dem til livs. Der findes mange loppemidler på markedet, og det kan derfor være en god ide at konsultere med din dyrelæge.
  • Flåter skal fjernes, så snart de opdaget. Flåter der fjernes inden for de første 24 timer har som hovedregel ikke nået at overføre nogle sygdomme. Har flåterne nået at overføre sygdomme, skal dyrelægen kontaktes med det samme for at få den nødvendige behandling.
  • Har dit kæledyr fået orm kræves en ormekur. Ormemidler får du direkte hos dyrelægen. Der findes forskellige præparater, som kan vælges til behandlingen. Det kan være tablet-, pasta- eller miksturbehandling.

I alle tilfælde er det en god ide hele tiden at konsultere med din dyrelæge, da de ved præcist, hvad dyret har behov for. Desuden kan dyrelægen hjælpe med at give dyret forebyggende midler, så din hund eller kat bedre kan holde sig sund.

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar

Din e-mailadresse holdes skjult.


*