Hvordan får man en flot have? 4 tips til en flot have

Har du efterhånden fået forsømt baghaven derhjemme i en sådan grad, at den ligner noget der er løgn? Hvis dette er tilfældet, så er du bestemt ikke alene. Det kræver jo nemlig en hel del sved og knofedt at få flot have, og det er jo ikke altid man lige har overskuddet til dette når karrieren også skal passes. Dog vil det være en skam hvis du ikke afsætter tilstrækkeligt tid til at gøre din have rigtigt smuk. Vores haver repræsenterer jo nemlig en slags grønt pusterum, hvor man kan koble af og nyde en stund i naturlige omgivelser. Hvis du kan se fornuften i dette, så er du måske også klar til at give din have den indsats den fortjener. Du fortjener nemlig en flot have, og her er derfor et par stensikre metoder til at forvandle baghaven til en smuk grøn oase.

1. Planter til haven

Dette første punkt er selvfølgelig indlysende i al dets enkelhed. En flot have behøver nemlig have masser af planter. Det vil derfor være en rigtig god idé at tage en tur i dit lokale plantecenter, og få købt godt ind af smukke planter, buske og træer til din have.

2. Den rigtige dekoration hæver niveauet i haven

En flot have er dog langt mere end blot smukke planter. Hvis du ønsker at sætte prikken over i’et, så kan det desuden også anbefales at du udvælger noget smuk dekoration til haven. Dette kunne f.eks. være nogle smukke lerkrukker, fade eller måske blot et simpelt fuglebad. Og heldigvis findes der typisk også et stort udbud af havedekoration i dit lokale havecenter – som du selvfølgelig kan købe samtidigt med dine nye planter, træer og buske.

3. Husk altid at vande

Når du så efter mange timers hårdt arbejde har fået placeret de rustikke krukker og plantet alt det grønne, så vil du nu endelig have en flot have. Og herefter handler det selvfølgelig blot om at vedligeholde haven, så den ikke går i forfald igen. For at du kan klare vandingen på den mest effektive måde, så bør du altid:

  • Vande blomsterbedene: 1-2 gange om ugen vil være passende, men lad endelig være med at oversvømme bedene. Dette har planter nemlig aldrig godt af.
  • Hold blade og plantehovederne tørre: for at undgå at beskadige dine sarte planter, så bør du altid kun vande jorden under planterne.
  • Vand om aftenen: hvis du vander om aftenen, så vil jorden nemlig være mere afkølet; og dette betyder mindre fordampning.
  • Invester i et vandingssystem, et godt vandingssystem lader dig på enkel vis regulere vandmængden, så dine planter og græsplæne altid vil få lige præcis den mængde vand de behøver.

4. En flot have er lig med en flot græsplæne

Græsplænen er din haves centrum, så det er med at passe godt på den. Den skal selvfølgelig vandes regelmæssigt og ikke mindst slås. Dog skal du sørge for at du hverken klipper din plæne for kort eller for lang, hvilket i høj grad bestemmes ud fra årstiden. Du skal nemlig helst have 5 cm græs om sommeren. Dette vil nemlig beskytte plænen med solen, og forhindre den i unødigt at tørre ud.