Hvilken elcykel skal jeg vælge? Få svaret her!

De danske veje og gader er i disse år fyldt med elcykler af den ene eller anden slags. Elcyklernes store popularitet skyldes b.la. det store udvalg af elcykler, der i dag kan findes på markedet. Hvis du i lighed med mange andre danskere går og drømmer om at erhverve dig en elcykel, så skal du først og fremmest beslutte dig for hvilken elcykel du ønsker dig. Det vil her være en god idé, at starte med at læse en god elcykel test, så du kan få et overblik over hvordan landet ligger. Men før du gør dette, så bør du læse videre her. For her får du nemlig en lille indførsel i de mest populære elcykler herhjemme.

Klassikeren

Den såkaldt klassiske elcykel er nok den model, som de fleste vil tænke på når de hører ordet elcykel. Der vil her typisk være tale om en cykel med forhjulstrukket motor, og er især velegnet som et par ekstra ben på de korte ture, såvel som op af de altid hårde danske bakker. Den klassiske elcykel kommer i en lang række forskellige designs, og vil typisk vil have et damecykel design, der gør det nemt at træde af og på cyklen. Hvis du derfor er på udkig efter en elcykel til de små ture eller en hyggelig tur i et forholdsvist lavt tempo, så vil du bestemt ikke være dårligt stillet med den klassiske elcykel.

Den foldbare elcykel

Enhver elcykel test med respekt for sig selv vil have mindst én af de foldbare elcykler på deres liste. Som navnet antyder, så kan denne elcykel naturligvis foldes og er især velegnet til brug i byerne, hvor man jo netop ofte vil kombinere cykelturen med offentlig transport. Derudover har foldbare elcykler den helt store fordel, at de kan tages med indenfor på kontoret – så man derfor kan undgå at få den stjålet. Så hvis du ønsker dig en handy letvægts elcykel, så vil den foldbare elcykel absolut være at foretrække.

Fatbikes

Mountainbikes findes i dag også som elcykler, og er faktisk ved at blive en af de mere populære modeller herhjemme. Når dette så er sagt, så findes der i dag endnu en mulighed – nemlig den såkaldte Fatbike. Fatbikes minder i det store og hele meget om mountainbikes, idet denne elcykel også er beregnet til kørsel i al slags føre. Fatbikes leveres med ekstra brede dæk, og et endnu mere robust stel, der bestemt vil kunne klare skærene i skoven såvel som på snebelagte landeveje. Tag f.eks. blot et kig på denne elcykel test lige her, og se hvorfor flere og flere danskere vælger denne model.

Elcykler med lad

Ingen elcykel test vil være komplet uden elcykler med lad, der er seneste skud på stammen indenfor elcykler. Som navnet antyder, så er der her tale om en klassisk ladcykel i stil med Christianiacyklen – og selvfølgelig med en motor som ekstra element. Altså den helt perfekte cykel, hvis man ønsker at transportere ungerne til og fra skolen – eller måske blot de daglige indkøb.