Hvad kan man bruge grus til? 4 ting du kan bruge dit grus til

Der findes mange forskellige typer grus, og der findes mange, mange flere forskellige ting, du kan bruge grus til. Uanset om du skal anlægge stier i din have, trænger til en ny indkørsel eller skal lægge nye fliser på terrassen, så kan du finde en grustype, der passer til dig og dit projekt på Sjælland. Læs mere herunder, hvor du får 4 ting, du kan bruge grus til.

1. Grus kan pudse din husfacade

Hvis du skal have pudset facaden op på dit hus, kan du faktisk bruge grus. Det anbefales at bruge den særlige type grus kaldet pudse muregrus, da det er den type grus, der er bedst egnet til den slags opgaver. Men hvis du for eksempel skal isolere rundt om soklerne på dit hus, så kan du også bruge denne type grus. Find dit pudse muregrus hos Grusogaffald.dk til levering på hele Sjælland.

2. Brug grus som fundament til stensætning

Når du for eksempel skal lægge fliser på terrassen, i indkørslen eller lignende, så kan du bruge grus som det sidste lag, inden du lægger dine fliser. Brug afretningsgrus som dette lag, da det er med til at give det rigtige finish til dit arbejde. Har du for meget afretningsgrus efter dit projekt, kan du faktisk også bruge det i stedet for vejsalt, når vinteren rammer.

3. Byg din have op med stisystemer af grus

Det kan være super hyggeligt med små gange og stisystemer gennem haven, især hvis du har en lille eller almindelig størrelse have. Laver du dine stier af grus, kan det kommer til at se vældig elegant ud, og så er det ovenikøbet billigere at anlægge stier af grus end med fliser. Du skal blot sørge for at anlægge stierne med de rette lag, så de bliver lavet ordentligt. Spørg gerne Grusogaffald.dk til råds, hvis du skal anlægge stisystemer i din have på Sjælland. De hjælper gerne med at finde det rette grus til opgaven, hvis du har brug for hjælp.

4. Få en stabil indkørsel med lag af forskelligt grus

En god indkørsel er ikke at kimse af, og den kan faktisk også bygges op med flere lag af grus. Vælger du denne metode, skal du starte med et lag af geotekstil, hvor du fylder bundsikringsgrus ovenpå, der skal vibreres. Derefter kommer du stabilgrus på, der ligeledes skal vibreres. Til sidst slutter du af med afretningsgrus, inden du lægger dine fliser. På denne måde får du en indkørsel, der kan holde til tung trafik, så du ikke skal bekymre dig om fremtidig vedligeholdelse, huller, osv. Du skal blot tage din nye indkørsel i brug.

Ved du nu, hvilket projekt med grus, du skal kaste dig ud i som det næste, så find din grus her hos Grusogaffald.dk, din leverandør af grus på hele Sjælland. De leverer, uanset hvor du bor på Sjælland – hele vejen fra Holbæk til København og fra Næstved til Helsingør.