Fremtidens teknologi: 4 trends, vi kommer til at se mere til

Hvad vil fremtiden byde på? Det er et spørgsmål som i mange år har optaget mennesket. Og i dag er det bestemt ikke blevet anderledes! Når vi prøver at se ind i fremtiden i dag, er det ofte teknologi, vi har i periskopet. Vi er vilde med at prøve at forudsige hvilke teknologiske vidundere fremtiden vil medføre. Hvad enten der er tale om flyvende biler, intelligente køleskabe eller super tynde mobiltelefoner, vil de fleste snakke med. Her i artiklen møder du 4 bud på trends vi i fremtiden vil se indenfor teknologi.

AI teknologi er stort i fremtiden

AI – eller Artificial Intelligence, som begrebet i sin fulde længde kaldes, er noget, vi vil møde i stor stil i fremtiden. AI er en teknologi der går ud på at prøve at få computere til at tænke – og reagere – som mennesker. AI teknologi åbner derved en helt ny palet af muligheder, som vil skabe gøre hverdagen endnu lettere. Forskere arbejder fortsat med at udforske alle de muligheder, AI teknologi giver. Mon ikke, at AI teknologi er noget, som vi i dén grad vil se mere til i fremtiden?

Sociale medier er kommet for at blive

Du kender dem sikkert allerede, de sociale medier. Med millioner, og nogle platforme endda milliarder, af brugere, har sociale medier taget verden med storm. Der er ikke noget at sige til, at sociale medier er kommet for at blive!

I fremtiden kan vi kun forestille os hvordan sociale medier vil få endnu større indflydelse på vores liv og færden. Allerede nu findes der på sociale medier mange forskellige smarte muligheder, som er med til at gøre dagligdagen sjovere og lettere. I fremtiden vil de sociale medier helt sikkert kun få endnu større indflydelse på alle områder af livet.

Hjælp til de daglige pligter

I fremtiden slipper vi for at støvsuge, slå græsset og holde øje med om vi nu har lukket køleskabsdøren. Eller gør vi faktisk det allerede nu? Den teknologiske udvikling vil helt sikkert komme til at lette vores daglige pligter, så der er tid til mere af det sjove. Allerede nu ser vi robotstøvsugere, smarte plæneklippere og køleskabe, som sender en notifikation til ens telefon, hvis køleskabslågen ikke blev lukket i. Når så meget allerede er sket, bliver det spændende at se hvad fremtiden byder på.

Arbejde og læring på nye måder

Hvis der er én ting vi har lært de seneste stykke tid, så er det at nytænke den måde vi arbejder og uddanner os på. De restriktioner og begrænsninger Covid-19 pandemien har medført, har skabt helt nye måder at være elev og arbejdende på. Dette har i mange tilfælde vist sig at skabe positive forandringer, som fører til mere arbejdsglæde og bedre arbejdspræstation. Mange er blevet introduceret til ny teknologi og nye redskaber, som kan bruges til at arbejde og studere derhjemme. Mon ikke om vi i fremtiden vil se nye teknologier, som gør det endnu lettere at studere og arbejde hjemmefra?