Flot hus: 6 daglige tricks, som holder huset flot

Uanset årstiden, så er der altid noget der skal gøres som husejer. Dog kan langt de fleste seriøse indvendige og udvendige problemer og skader faktisk undgås hvis man tager det rette daglige forholdsregler. Der er nemlig mange penge at spare, his man blot sørger for at holde ens øjne åbne og forebygge i stedet for at ende med at reparere. For at komme problemerne i forkøbet, så får du derfor her 6 tricks der med garanti vil give dig et flot hus.

1. Tjek husets murværk

Uanset om du foretrækker at gøre det om morgenen eller aftenen, så vil du kunne undgå mange alvorlige skader ved at gå en runde om dit hus for at inspicere murene for eventuelle revner. Hvis du så skulle opdage begyndelsen på en revne, så er det bare med at få fyldt spartelmasse i revnen, så du undgår at der trænger regnvand ind i murværket og isoleringen.

2. Tjek dine tagrender

Det danske klima er som bekendt hårdt ved vores boliger, og dette giver sig især udslag i tagrenderne på dit hus. Dine tagrender udsættes jo nemlig for årstidernes skiften, hvilket naturligvis betyder store mængder blade, grene, alger og skimmelsvamp i dine tagrender. Du skal derfor sørge for at tjekke din tagrende med regelmæssige mellemrum. Måske ikke hver eneste dag, men måske en gang hver anden uge.

3. Kontroller dit tag

Mens du alligevel har stigen fremme, så vil det også være en god idé at få tjekket dit tag for løse tagsten, utætheder eller eventuelle småskader. Det kræver selvfølgelig lidt af en indsats at gøre dette, men det betaler sig ikke desto mindre. For hvis du selv kommer potentielle skader i forkøbet, så vil du nu slippe for rigtigt mange dyre håndværkerudgifter – og samtidigt selvfølgelig have et flot hus.

4. Sørg for at udlufte hver dag

For at undgå eventuelle problemer med mug og skimmelsvamp, så kræver det i rigtig mange tilfælde blot at du får luftet ordentligt ud hver eneste dag. Ved at give luften lov til at cirkulere, så forebygger du nemlig på forbløffende enkel vis at der opstår unødig kondens og fugt indendørs. Og dette betyder selvfølgelig en langt mindre risiko for b.la. fugtskader.

5. Få møblerne væk fra væggen

En anden glimrende måde at beskytte væggene i dit hus på er at fjerne dine møbler en smule fra væggene. Ikke nok med at dine møbler med tiden vil efterlade mærker, så vil de faktisk også være medvirkende til at der ikke cirkuleres luft bag dem – og dette kan nemlig også være en væsentlig årsag til fugt- og kondensdannelse.

6. Aftør fliserne i badeværelset

Sidst men ikke mindst, så vil det være en rigtigt god idé altid at have en rengøringsklud ved hånden i husets badeværelse – der så kan anvendes til at tørre al vandet af fliserne efter brusebadet. Dette vil nemlig ikke blot forhindre dannelsen af skimmelsvamp og råd mellem fliserne; det vil nemlig også forebygge kalkdannelse på fliserne. Et flot badeværelse er nemlig en væsentlig del af et flot hus.