BMW: 7 fakta om den tyske bilgigant

BMW er tysk kvalitet, når det er bedst, og på de danske veje ses da også mange BMW’er i forskellige udformninger, hvilket vidner om, at danskerne også er glade for det tyske bilmærke. Men hvor meget ved du egentlig om BMW? Hvis du gerne vil vide mere, så får du her 7 forskellige fakta om den tyske bilgigant – inklusive et par fifs til, hvordan du får din egen BMW.

1. Hvad står BMW for?

BMW er en forkortelse for Bayerische Motoren Werke, hvilket på dansk betyder De Bayerske Motorfabrikker, men til daglig kendes disse biler altså bare under de tre bogstaver BMW. Logoet på BMW-bilerne er rundt, og der er to cirkler, hvor der i den yderste står BMW, og inderst er cirklen delt op i fire lige store felter, der er skiftevis hvide og blå, hvilket symboliserer farverne i det bayerske flag.

2. Hvem ejer BMW?

Faktisk kan man sige, at BMW ejer sig selv, da navnet på koncernen, hvor BMW hører under, er BMW Group. Der hører kun få mærker til denne koncern, hvor den ene altså er BMW, men derudover er Mini og Rolls-Royce også en del af denne koncern. Generelt kan du sige om disse bilmærker, at det er i den tungere klasse rent kvalitetsmæssigt, og det er alle biler, hvor du ved, at der er kræset om detaljen, når du sætter nøglen i tændingen.

3. Hvor mange mennesker arbejder hos BMW?

Pr. 2020 var der hele 120.726 mennesker ansat hos BMW over hele verden. Det er altså en pæn sjat mennesker, og det svarer faktisk cirka til antallet af mennesker i Danmarks tredjestørste by Aalborg. Blandt de mange mennesker er der 110 nationaliteter, hvilket betyder at mere end halvdelen af alle lande i verden er repræsenteret hos BMW.

4. Hvor blev BMW grundlagt?

BMW’s historie løber helt tilbage til 1916, hvor BMW blev grundlagt d. 7. marts i München. BMW har altså hele tiden haft sine rødder i Bayern, og den dag i dag har BMW stadig hovedsæde i München.

5. Hvad koster service på en BMW?

Prisen på service afhænger af mange ting, og blandt andet spiller bilmærket, bilens stand og alder samt størrelsen på serviceeftersynet en rolle for prisen. Prisen på et service til BMW svinger derfor også, men det ligger i prislejet ca. 2500-4300 kr.

6. Hvor kan man få BMW leasing?

Vil du gerne have en BMW, men vil du slippe for udgifter til service, så kan du vælge BMW leasing. Der er mange muligheder for BMW leasing, men blandt andet kan du få BMW privatleasing hos BMC Leasing, der tilbyder billig BMW leasing.

7. Hvad koster BMW privatleasing?

BMW privatleasing koster forskelligt afhængigt af modellen, og om du vælger leasing af en ny BMW eller en brugt BMW. Hos BMC Leasing kan du få BMW leasing 5.000 kr. om måneden netop nu, og du kan læse meget mere om mulighederne for BMW privatleasing på deres hjemmeside bmcleasing.dk.