5 tips til sikkerhed på arbejdsplads

Sikkerhed på arbejdspladsen er ikke til at spøge med, og derfor skal du også sørge for, at både du og dine kollegaer kan gå på arbejde trygt. Det kan nemlig ende galt, hvis du ikke har sikkerhedsforanstaltningerne i orden, og derfor får du her 5 tips til, hvordan du passer på dig selv, når du er på arbejde.

1. Hav den rette arbejdsbeklædning

En simpel måde at sørge for, at du har den optimale arbejdssikkerhed, er faktisk ved bare at have den rette arbejdsbeklædning. Det kan nemlig gøre en stor forskel, om du for eksempel har korte eller lange bukser på, eller hvilket materiale din arbejdsbeklædning er lavet af. Du kan derfor med fordel kigge din arbejdsbeklædning igennem og se, om der er noget, der skal opdateres eller udskiftes. Hos SikkerhedsGiganten kan du finde et stort udvalg af arbejdsbeklædning, så du kan få skiftet og opdateret, det der trænger.

2. Brug høreværn

Din hørelse har du brug for hele livet, og arbejder du et sted, hvor du kan opleve larm fra maskiner og lignende i løbet af dagen, så er det en rigtig god idé at bruge et høreværn. Bruger du ikke høreværn kan din hørelse tage varig skade, og du kan også risikere at oplever gener i dagligdagen som for eksempel tinnitus. Sørg derfor også for at vælge et godt høreværn, der passer ordentligt på din hørelse.

3. Husk at beskytte hovedet

Passer du ikke godt nok på hovedet, kan du virkelig komme alvorligt til skade – især hvis du arbejder et sted, hvor du kan få forskellige materialer eller værktøjer i hovedet i løbet af din arbejdsdag. Du kan nemlig pådrage dig et væld af forskellige skader på hovedet, hvis du ikke beskytter dig ordentligt. Brug derfor en sikkerhedshjelm, hvis du er i fare for at få forskellige ting i hovedet. På sikkerhedsgiganten.dk kan du finde forskellige sikkerhedshjelme i god kvalitet, så du beskytter både kraniet og hjernen.

4. Vælg den rette beskyttelse til arbejde med sundhedsskadelige materialer

Arbejder du med kemikalier eller andre sundhedsskadelige materialer, hvor du kan få støv eller andet farligt i luftvejene, så er det yderst vigtigt at bruge et åndedrætsværn. Det sørger for, at du stadig kan trække vejret uden problemer, men at du ikke ender med at få støv i lungerne eller andet skadeligt ind i kroppen.

5. Beskyt dine øjne

Uden synet kan dit arbejde mildt sagt besværliggøres, og det vil være en ærgerlig arbejdsskade enten helt eller delvist at miste synet. Sørg derfor for at bruge beskyttelsesbriller, hvis du for eksempel kan risikere at få kemikaliestænk, metalspåner eller andre partikler i øjnene, når du arbejder.

Har du brug for sikkerhedsudstyr, så kan SikkerhedsGiganten helt sikkert hjælpe dig, da de har alt i forskelligt udstyr, så du kan føle dig sikker, når du går på arbejde. Du kan både besøge dem på deres hjemmeside sikkerhedsgiganten.dk eller i deres fysiske butik i Esbjerg, hvor du kan se det store udvalg af forskelligt udstyr i levende live.