4 tips til valg af varmepumpe til dit behov

Der er meget at tænke over, når du skal investere i en varmepumpe, men når du endelig får købt den, er det vigtigt, at du træffer det helt rigtige valg, så du får en varmepumpe, der passer til dig og dit hjem. Læs med her, hvor du får 4 tips til at vælge den rette varmepumpe til dine behov.

1. Tænk over dine behov

Varmepumper kommer i forskellige modeller, og de har også forskellige ydelser. Det betyder, at du skal vælge din varmepumpe efter, hvor stor en ydelse, du har behov for. For eksempel kan en lille varmepumpe med en ydelse på 5 kW varme en bolig på 100 m2 op, mens en varmepumpe med en ydelse på 9 kW kan varme en bolig på 190 m2 op. Samtidig er det også vigtigt, at du vælger en varmepumpe, der har en ydelse, som er højere end din boligs varmetab. Er du i tvivl, kan du hos NovaSolar bruge en varmepumpeberegner, som kan hjælpe dig.

2. Hold øje med varmepumpens SCOP-værdi

Når du kigger efter en varmepumpe, er det vigtigt, at du holder øje med, hvad SCOP-værdien for den pågældende model er. SCOP-værdien er et udtryk for, hvor energieffektiv varmepumpen er, og hvis værdien for eksempel er på 4,0, betyder det, at for hver gang den bruger 1 kWh i strøm, får du 4 kWh i varme igen. Skal du bruge din varmepumpe i størstedelen af året, er det en god idé at vælge en varmepumpe med en høj SCOP-værdi, så du er sikker på at få mest muligt for dine penge. På novasolar-webshop.dk kan du finde et bredt udvalg af varmepumper med høje SCOP-værdier, hvor den bedste model har en værdi på hele 6,2.

3. Vælg en varmepumpe med det rette lydniveau

En varmepumpe har en del, der sidder indvendigt i hjemmet, og derfor er det også vigtigt at tænke på, at den ikke støjer for meget i forhold til, hvor den er placeret. Sidder den for eksempel i stuen i sommerhuset, er det ikke rart, at den larmer, når du forsøger at hygge dig med familien, eller du har gæster på besøg. Men der findes heldigvis flere forskellige varmepumper, der har et lavt lydniveau, så du kan vælge den model, der passer bedst til dig. For eksempel kan du hos NovaSolar finde et bredt udvalg af varmepumper fra Panasonic med et lydniveau helt ned til 18 dB(A).

4. Hold øje med funktionerne på din nye varmepumpe

Hvis du efterhånden er ved at have besluttet, hvilken type varmepumpe, du skal have, er det også vigtigt at kigge på, hvilke funktioner du har brug for, at din nye varmepumpe har. For eksempel kan frostsikring eller vinterdrift være noget, der passer godt ind i din hverdag. Du kan også eksempelvis tilkøbe WiFi-styring til pumpen, så du kan styre den, uanset hvor du befinder dig. Hos NovaSolar finder du varmepumper med alle disse funktioner og mange flere, og der kan du uden tvivl finde den helt rigtige løsning for dig.